Fudbal

Sezonu završili na posljednjem mjestu: Kayserispor Roberta Prosinečkog seli u niži rang

Poznati su svi putnici u niži rang nakon današnjih susreta posljednjeg kola Superlige Turske.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Poznati su svi putnici u niži rang nakon današnjih susreta posljednjeg kola Superlige Turske.

Nažalost, među njima je i Kayserispor Roberta Prosinečkog. Od ekipe bivšeg selektora BiH bolji je bio Trabzonspor, koji je gostujućim trijumfom od 1:2 ovjerio drugo mjesto.

Kayserispor tako je sezonu okončao na zadnjem mjestu superligaške tabele, sa identičnim brojem bodova (32) kao i ekipe Ankaragucua i Malatyaspora, koje također napuštaju najviši rang.

Konyaspor je danas ispustila bod(ove) protiv Alanyaspora. Domaćin je u Konji vodio na poluvremenu sa 2:0 golovima Alpera Uludaga i našeg Marina Aničića, ali u drugom dijelu meča je doživio potpuni kolaps. Pogocima Fernandesa, Bakasetasa i Karace gosti su došli do trijumfa od 2:3.

Osim Aničića, za Konyasporje danas nastupio i Amir Hadžiahmetović, dok se Riad Bajić povrijedio tokom zagrijavanja te je izostavljen iz početne postave pred sami početak susreta.

Konyaspor će sezonu okončati na 12. mjestu prvenstvene ljestvice.

Sutra će se odigrati još jedna utakmica, između Kasimpase Harisa Hajradinovića i novog prvaka, Basaksehira Edina Višće, prenosi “SCsport“.

SUPERLIGA TURSKE, TABELA


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh