Fudbal

Arsenal izbacio Manchester City iz FA Cupa: Kolašinac zaigrao u finišu

Fudbaleri Arsenala prvi su finalisti FA Cupa nakon što su na Wembleyju u prvom polufinalu iznenadili favorizovani Manchester City savladavši ga sa 2:0.

udbaleri Arsenala prvi su finalisti FA Cupa nakon što su na Wembleyju u prvom polufinalu iznenadili favorizovani Manchester City savladavši ga sa 2:0.

Topnici su odigrali odličnu utakmicu, pogotovo u prvom dijelu, u kojem su potpuno kontrolisali igru, a poveli su u 19. minuti kada je Pierre-Emerick Aubameyang sjajno reagovao na ubačaj Pepa i matirao je Edersona za 1:0.

U nastavku nešto bolja igra Građana koji su ipak teško stvarali prave šanse. Arsenal je čekao priliku iz kontri, a iz jedne takve Aubameyang je u 71. minuti umakao odbrani Građana i postavio je konačnih 2:0.

Sead Kolašinac je u igru ušao u 88. minuti, a Arsenal će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Chelsea – Manchester United koji igraju sutra od 19 sati, prenosi scsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh