Fudbal

Vahid Halilhodžić se oglasio o natpisima da se vraća u Dinamo: “Ne mogu ‘pljuvati’ bivši klub”

Legendarni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić pominje se još jednom kao novi trener zagrebačkog Dinama, a popularni Vaha otkrio je kako su male šanse da preuzme Modre.

Vahid Halilhodžić - Reprezentacija.ba

Halilhodžić, koji je još tri godine vezan ugovorom sa reprezentacijom Maroka, u razgovoru za “Gol” poručio je kako je teško ostvariv njegov povratak na Maksimir.

Ne znam jesam li na listi kandidata, ali ja sam trener koji ima ugovor s Marokom. Upravo se spremam, idem večeras na avion. Teško, u ovom trenutku sam zauzet i teško je o tome pričati. Ne treba ulaziti u polemiku i davati nade. Sve je u životu moguće, ali u ovom trenutku vodim Maroko i imam obaveze prema njima. Imam još tri godine ugovora i trenutno sam zauzet“, rekao je Halilhodžić i poručio kako ne želi pričati loše stvari o bivšem klubu.

Ja sam tu proveo finih 10 mjeseci, bilo je puno toga dobrog, na kraju je završilo ružno, ali ja sam ponosan što sam mogao trenirati takvu ekipu. Imao sam izvanredne odnose sa svima, čujem se gotovo svakodnevno s nekim ljudima. Ne mogu pljuvati o klubovima u kojima sam igrao i trenirao. Ti odnosi su moje sentimentalne prirode, nisam takav čovjek da pljujem po klubu u kojem sam radio“.

Halilhodžić je otkrio i kako na najbolji mogući način želi odraditi projekat sa selekcijom Maroka koja ima znatno kvalitetniji tim u odnosu na godine unazad.

To je zanimljiv projekt koji me odvukao tamo. Želja je da četiri momčadi odvedem na svjetsko prvenstvo, to nije nikom uspjelo, to je moj cilj. Bit će teško, danas u afričkom nogometu postoji puno dobrih reprezentacija koje pretendiraju na plasman. Posao neće biti lak, ali to je moj cilj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh