Fudbal

FK Sarajevo: Đani Salčin produžio ugovor do 2024. godine

Danas je u klupskim prostorijama dogovoren nastavak saradnje između Đanija Salčina i FK Sarajevo u trajanju od četiri godine.

Đani Salčin - Vijesti.ba

U Sarajevu sam od 2014. i ono za mene predstavlja dom. U ovom gradu i klubu sam se odlično snašao i nije bilo nikakve dileme sa moje strane da li ću ostati i dalje na Koševu. Sarajevo je najveći klub državi i samo igranje za njega je ostvarenje sna, te se nadam da će se taj san i dalje uspješno nastaviti, kazao je Salčin.

Salčin je za FK Sarajevo do sada odigrao 6 utakmica na kojima je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Drago mi je da smo se dogovorili sa Đanijem. On je odličan i vrijedan momak koji se pokazao kao potencijal i na poziciji veznog igrača, a nakon toga i na poziciji lijevog beka i sigurno da je lijepo imati igrača takvog tipa u ekipi. Nadam se da će Đani nastaviti tamo gdje je stao i u sezonama koje su pred nama“, kazao je Emir Hadžić.

Đani Salčin je još jedan od igrača koji su prošli Akademiju FK Sarajevo u kojoj je od 2014. godine. Za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine ostvario je 31 nastup u kojima je uspio postići i jedan pogodak, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh