Fudbal

Zlatan Ibrahimović “razbio” Juventus, pa poručio: “Ja sam predsjednik, trener i igrač”

“Plaćaju me samo kao da sam igrač”, kazao je uvijek zanimljivi Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović - Getty

Zbog novog kiksa Lacija djeluje da je Juventus na korak od nove šampionske titule, ali će se čelnici “stare dame” pošteno zamisliti poslije sinoćnje lekcije koju im je održao Milan, prenosi “Mondo“.

Na pustom “San Siru” gledali smo odličan meč u kome je Juventus vodio 2:0 golovima Rabijoa i Ronalda, da bi Milan za samo pet minuta okrenuo rezultat. Igrač preokreta bio je Ibrahimović koji je pogodio s penala i asistirao za Kesija, da bi Leao i Rebić “dovršili” torinski klub i slavili 4:2.

“Ja sam star, to nije tajna… Ipak, godine su samo broj, dobro radim, igrao sam više nego prošli put. Osjećam se dobro i pokušavam da pomognem timu”, rekao je Ibrahimović.

U intervjuu za “DAZN”, koji je radila italijanska ljepotica Dileta Leota, konstatovano je da je Ibrahimović i po izlasku iz igre pružao podršku svojim saigračima tako što im je stalno davao savjete, djelovalo je kao da se prepustio ulozi trenera…

Ja sam predsjednik, trener i igrač! Jedino što je negativno je što me plaćaju samo kao igrača. Da sam bio ovdje od prvog dana sezone, osvojili bismo Skudeto“, objasnio je švedski napadač.

Ibrahimović je stigao zimus u Milan i na 13 mečeva postigao je šest golova i asistirao za još tri, a spekuliše se da bi mogao da ode već poslije šest mjeseci, pošto “rosoneri” planiraju da dovedu Luku Jovića umjesto njega.

Vidjet ćemo. Ostao je još mjesec dana da uživa, a ne znam šta će biti. Ne znam da li su me navijači vidjeli posljednji put uživo kako igram. Moglo bi da bude, možda… Zašto? Čitajte između linija. Čudno je igrati iza zatvorenih vrata, da je kojim slučajem San Siro bio popunjen večeras, bilo bi divno. Zaista uživam u Milanu, osjećam se ponovo živim“, poručio je Ibrahimović i dodao:

“Nisam ja ovdje da budem maskota, nego da pomognem Milanu“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh