Fudbal

Behram mora na operaciju: Mogao bi propustiti kompletnu narednu sezonu

Fudbaler Veleža Seid Behram ponovo je doživio povredu, a ovog puta riječ je o rupturi prednjeg križnog ligamenta, kao i rupturi meniskusa.

Behram će u narednoj sedmici operaciju raditi u Sarajevu. Kako kaže, teško mu je pala vijest da mora na operaciju, ali je obećao da će dati sve od sebe kako bi što prije istrčao na teren.

– Prvi put mi se desilo na treningu pred utakmicu sa FK Zvijezdu 09, nakon čega sam otišao na pregled gdje je ustanovljeno da nije tako strašno i da nakon dva mjeseca mogu igrati utakmice, međutim kada sam se nakon toga vratio, osjetio sam da to nije to. Nekoliko puta sam nezgodno stao na treningu, ali nakon svakog puta sam bio dobar poslije tri – četiri dana i vraćao sam se treningu. Prije desetak dana znao sam da je povreda ozbiljna – rekao je Behram,piše Faktor.

– Poslije pregleda rekli su mi da je operacija potrebna i da će oporavak trajati od šest do devet mjeseci. Iskreno, još sam u šoku zbog svega, posebno jer mi je ovo treća teža povreda u zadnjih godinu i po, ali šta se može. Moram prihvatiti činjenicu da je tako moralo biti i potpuno se fokusirati na oporavak. Žao mi je što u narednom periodu neću moći pomoći svojim saigračima na terenu ali tako je kako je, bit ću im moralna podrška svaku utakmicu. Mogu obećati da ću dati sve od sebe da se izborim s ovom povredom i da se akobogda što prije oporavim i vratim onome što najviše volim – poručuje Behram.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh