Fudbal

Na današnji dan: FK Sarajevo osvojio prvu titulu prvaka u Jugoslaviji

Bordo klub je prvu titulu prvaka u Jugoslaviji osvojio u sezoni 1966/1967.

FK Sarajevo - Sport1.oslobodjenje.ba

Na današnji dan prije 53 godine, ekipa FK Sarajevo je u glavni grad Bosne i Hercegovine donijela prvu šampionsku titulu u historiji.

U sezoni 1966/67. FK Sarajevo je osvojio prvu od dvije titule prvaka Jugoslavije u svojoj historiji. Sarajevo je jedini bh. klub kojem je pošlo za rukom da osvoji više od jedne titule u Prvoj ligi Jugoslavije.

FK Sarajevo je te sezone bio na korak od duple krune. Ipak, u jednom od najkontroverznijih finala Kupa Jugoslavije, Bordo momci poraženi su u Splitu od ekipe Hajduka rezultatom 2:1.

Dres Sarajeva u šampionskoj sezoni 1966/67. nosili su: Sirćo, Fazlagić, Muzurović, Jasenković, Bajić, Prljača, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Blažević, Antić, Vujanović, Beatović, Mandić, Dilberović, Maglajlija, Makić, Ferhatović, Vujović i Muftić; a šef stručnog štaba bio je Miroslav Brozović, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh