Fudbal

Pobjeda Željezničara u prijateljskom susretu s Veležom na Grbavici

U prijateljskoj utakmici odigranoj na Grbavici, fudbaleri Željezničara su pobijedili Velež rezultatom 3:2.

Željezničar - Velež - SCsport.ba

Odlukom nadležnih institucija utakmica se igrala bez prisustva gledalaca, a meč je kasnio 20-ak minuta zbog velike vrućine u glavnom gradu.

Obje ekipe su ušle otvoreno u meč, a Rođeni su poveli u 12. minuti. Obren Cvijanović je silovito šutirao sa 20-ak metara i zatresao je mrežu domaćih za 0:1.

Rođeni su potom prijetili iz slobodnog udarca, ali Erić je bio na mjestu. Nakon uvodnih 20 minuta i Plavi su se probudlili. Napravili su nekoliko opasnih akcija, a period bolje igre iskoristili su u 32. minuti.

Nakon kornera, novi napadač Plavih Luka Juričić je glavom matirao golmana Adnana Bobića za 1:1.

Do isteka prvog dijela Ćosić je propustio veoma izglednu šansu za Želju, dok je golu gostuju prijetio Mehić, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku su šansu za igru dobili i ostali igrači u obje ekipe, a prvi je prijetio Mladen Veselinović u 49. minuti čiji udarac je odbranio Bogdanović.

Uzvratio je Brandao nedugo zatim, ali mladi Muftić je bio priseban. Ipak, u 59. minuti Velež je stigao do novog vodstva. Strijelac je ponovo bio Obren Cvijanović.

Ofanzivac Veleža je ponovo odličnm udarcem sa distance pogodio za 1:2, nakon što je prethodno Siniša Stevanović pogriješio u odbrani.

Rođeni su djelovali dobro, napadali su i nakon gola, ali iz nekoliko opasnih akcija nisu uspjeli zatresti mrežu.

I kada se činilo da će ostati 1:2, desio se veliki preokret. Željezničar je u posljednjih deset minuta došao do pobjede, a strijelci su bili Mehmed Alispahić i Ivan Lendrić.

Vezista je lijepim udarcem sa vrha šesnaesterca poravnao na 2:2 u 81. minuti, a samo nekoliko minuta kasnije Lendrić je bio siguran sa penala za pobjedu 3:2.

Željezničar – Velež 1:2 (Juričić 32’, Alispahić 81’, Lendrić 86’ pen. / Cvijanović 12’, 59’)

Željezničar: Erić, Šehić, Blažević, Kosorić, Beća, Duraković, Hajdarević, Mehić, Mujić, Mujezinović, Jurčić.

Drugo poluvrijeme: Muftić, Stevanović, Ikić, Sadiković, Stanić, Štilić, Subašić, Bojo, Alispahić, Veselinović, Lendrić.

Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario, Osmić, Hasanović, Ovčina, Vehabović, Cvijanović, Čatić.

Drugo poluvrijeme: Bogdanović, Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario, Alagić, Radovac, Hasanović, Pršeš, Cvijanović, Brandao, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh