Fudbal

Španci otkrili koliko će Miralem Pjanić zarađivati u dresu Barcelone

Fudbalski klub Barcelona će danas imati još jedan potvrđeni potpis za narednu sezonu.

Miralem Pjanić - Juventus.com

Nakon Franciska Trinkaa (Francisco Trincao), Mateusa Fernandeza (Matheus Fernandes) i Pedrija, prvak Španije dovodi i Miralema Pjanića, prenosi „Mundo Deportivo“.

Ovaj list precizira da će 30-godišnji veznjak Pjanić, aktuelni igrač prvaka Italije Juventusa, biti drugi Bosanac u historiji katalonskog giganta nakon napadača Mehe Kodre.

– Nakon što su jučer pregledali ugovore, Barca i Juve moraju danas zvanično započeti operaciju koja će Artura Mela (Arthur) dovesti do „Stare dame““ dvije godine nakon dolaska iz Porto Alegrea u kojima nije ispunio očekivanja na Kamp nouu – navodi „Mundo“ o brazilskom veznjaku koji će, kao dio Pjanićevog transfera, krenuti u suprotnom smjeru, put Torina.

Razmjena je počela u aprilu uz interes Juventusa za Artura (23), koji je jučer potpisao ugovor sa Torinezima do 2025. Pjanić je sa Barcom dogovorio saradnju na četiri godine.

Obojica će završiti tekuće sezone u sadašnjim klubovima uz mogućnost da čak i u avgustu nastupaju u evropskoj Ligi prvaka prije nego što u septembru obuku nove dresove.

Španski list navodi da je Pjanić još u aprilu postigao dogovor sa Barcom, ali se čekalo da Arthur kaže „da“ Juventusu.

„Mundo“ tvrdi da će Artur, koji trenutno ima 2,2 miliona eura po sezoni, zarađivati u Italiji 7,5 miliona godišnje. Pjanić će plaću iz Juventusa zadržati i u Barceloni, a to iznosi također 7,5 miliona eura godišnje, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh