Fudbal

Redsi su konačno dočekali: Chelsea bolji od Cityja, Liverpool nakon 30 godina prvak Engleske

Milioni navijača Liverpoola čak 30 godina čekali su ovaj dan.

Liverpool nakon 30 godina konačno postao prvak Engleske - Liverpool FC

Redsi su prvaci Engleske prvi put nakon sezone 1989/1990. nakon što je Chelsea rezultatom 2:1 slavio protiv Manchester Cityja, prenosi “SCsport“.

Već dugo jasno je da će Liverpool nakon nevjerovatno dugog perioda postati prvak Engleske. Ipak, trebalo je ‘završiti’ posao, a to je učinjeno večeras uz pomoć Chelseaja koji je u derbiju slavio protiv Građana.

Ekipa Jurgena Kloppa pokazala je dominaciju i sasvim zasluženo osvojila titulu. Iako su izabranici Pepa Guardiole bili veliki favoriti prije početka sezone, a vjerovatno će biti i naredne nešto slično, Salah, Mane i družina apsolutno zasluženo i u stilu osvojili su prvi trofej za Liverpool otkako se Premier liga igra pod tim imenom i u aktuelnom formatu.

Vratimo se na sam meč koji je ozvaničio novog prvaka Premier lige. City je, očekivano, nešto ofanzivnije ušao u meč, ali se Chelsea brzo oslobodio pritiska i zaigrao znatno bolje.

Igrao se 36. minut kada je Christian Pulišić postigao sjajan gol. Uzeo je loptu na svojoj polovici, pretrčao više od pola terena nakon kontre i pogodio divno iza Edersona Moraesa. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku je City krenuo po poravnanje i stigao do njega u 55. minuti. Naravno, strijelac fantastičnog gola bio je Kevin De Bruyne iz slobodnog udarca i tada se već navijači Liverpoola počinju plašiti da će šampanjac odložiti za neki drugi dan.

Ipak, desetak minuta prije kraja Fernandinho dobija crveni karton nakon igranja rukom u svom šesnaestercu, a sa bijele tačke bio je siguran Willian za vodstvo i na kraju pobjedu domaćina.

To znači da je Liverpool ostao na prednosti koju City ni matematički ne može dostići. Uslijedit će veliko slavlje navijača Liverpoola, a velike su šanse da ni pandemija korona virusa neće spriječiti Redse da proslave nešto što čekaju tačno 30 godina.

Video svih golova pogledajte OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh