Fudbal

Mladi Mostarac na meti mnogim skautima

Haris Balavac je mladi i veoma talentovani fudbaler koji je prošao kompletnu Veležovu omladinsku školu.

Riječ je o i visokom devetnaestogodišnjaku koji se odlično može snalaziti na više pozicija u timu. Ima odličan pregled igre i vrlo precizna dodavanja, čak i dugim loptama pa se nekako najbolje i snalazi na poziciji srednjeg veznog igrača.

Tehnički je jako dobro potkovan, koristi se i desnom i lijevom nogom, a odličan je u driblinzima i u igri kada “na leđima” ima i po dvojicu protivničkih igrača.

U mlađiim kategorijama igrao je na pozicijama stopera i zadnjeg veznog, a u kategoriji kadeta i juniora igrao je na pozciji srednjeg veznog igrača. Zadnju sezonu u juniorima imao je značajne nastupe i bio nosilac igre čime je stekao povjerenje trenera i saigrača pa je bio kapiten ekipe. Njegovi nastupi ostali su zapaženi i za njegov daljnji angažman značajno interesovanje već iskazuju skauti.

Ovih dana vode se razgovori oko angažmana ovog naderenog fudbalera za klubove u BiH, a vrlo je moguće da bi Haris karijeru mogao nastaviti i van granica Bosne i Hercegovine,piše Sportske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh