Fudbal

Šest godina poslije: Nije bio ofsajd protiv Nigerije

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine na današnji dan prije šest godin digrala je drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

BiH, Nigerija - Faktor

Zmajevi su u Cuiabi doživjela veliku nepravdu. Poraženi su od Nigerije (0:1), ali su oštećeni i mnogi će utvrditi da smo tada bukvalno pokradeni za prolazak u osminu finala Mundijala.

U utakmici drugog kola Grupe F izabranici tadašnjeg selektora Safeta Sušića igrali su protiv Nigerije, a u 21. minuti zatresla se mreža Nigerijaca.

Sjajnu asistenciju Zvjezdana Misimovića naš najbolji napadač Edin Džeko pretvorio je u pogodak. Ipak, radost je kratko trajala…

Sudija Peter O’Leary poništio je gol zbog ofsajda, iako se odmah na usporenoj snimci vidjelo da Dijamant nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Navijači naše zemlje svako godine u ovo vrijeme prisjete se događaja sa Pantanal Arene, a rečenice “Nije bio ofsajd protiv NIgerije” sada je već postala kultna, prenosi “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh