Fudbal

Bundesliga: Bayern osvojio 30. titulu prvaka Njemačke, osmu uzastopnu

Minhenski Bayern 30. put u klupskoj historiji postao je prvak Njemačke, a oni su to zvanično osigurali pobjedom protiv Werdera u meču 32. kola Bundeslige rezultatom 1:0.

Bayern - Faktor.ba

Jedini pogodak za Bayern u ovom susretu postigao je Robert Lewandowski u prvom poluvremenu, tačnije u 43. minuti, što mu je bio 31. pogodak u ovoj sezoni.

Ovo je za Bayern osma uzastopna titula prvaka Njemačke te su i ove sezone dokazali da su potpuni vladari fudbala u ovoj državi, a posljednji put kada nisu bili prvaci bilo je 2012. godine kada je Borussija Dortmund dvije godine uzastopno osvajala nacionalno prvenstvo.

Prvu titulu prvaka Njemačke Bayern je osvojio 1932. godine, a u bogatoj klupskoj historiji 19 puta su osvojili Kup Njemačke, sedam puta Superkup, pet puta su bili prvaci Evrope i jednom osvajači Kupa UEFA, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh