Fudbal

Legendarni hrvatski nogometaš krampom napao tri žene i dijete, jednu i davio

Proslavljeni hrvatski nogometaš Josip Skoblar napao je tri žene i dijete u subotu ujutro na cesti u Privlaci. Vikao je na njih, mahao krampom, a jednu od njih je uhvatio za vrat i povrijedio joj nogu. Jedna od napadnutih žena je osoba s invaliditetom i onkološki pacijent.

Josip Sklobar - 24sata.hr

Gospođa koju je Skoblar izravno fizički napao zamolil je za anonimnost iz straha za svoju djecu. Međutim, njene prijateljice Mirjana Filipović i Ksenija Kahlina, koje su bile prisutne na mjestu događaja, insistirale su na objavi svojih identiteta i fotografija.

Josip Skoblar (79) je jedini Hrvat koji je dobio Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strijelca Europe. Ovaj bivši trener Dinama, Rijeke i Hajduka također je član Marseilleove Kuće slavnih, a s reprezentacijom Jugoslavije je 1962. stigao do polufinala Svjetskog prvenstva, piše “24sata“.

Balkanci i seljačine

Mirjana, Ksenija i treća prijateljica imaju nešto skromnije biografije. Mirjana je civilni invalid Domovinskog rata, Ksenija je profesorica engleskog i italijanskog jezika, a treća prijateljica koja je u Privlaci bila s maloljetnim djetetom radi kao zdravstvena radnica. Sve tri su krenule iz Zagreba na dva dana odmora na moru, ne sluteći da će pola skraćenog ljetovanja provesti na policiji.

“To je bilo u Privlaci. U potrazi za dobrom plažom smo skrenuli i vozili slijepom ulicom dok nismo došle do kraja asfalta. Nije bilo nikakvog znaka, a oko nas je bilo par kuća”, počinje priču napadnuta žena.

Parkirali su automobil na rubu asfalta i ušli u more.

“S gornje strane ceste je nekakva ograda, a s donje plaža. Izgledala je ugodno. Nikoga nismo smetale. Kupale smo se oko sat vremena, nas tri prijateljice i moj sin i taman smo mislili krenuti dalje. Odjednom, dolazi prema nama čovjek u terencu. Stao je iza našeg auta i počeo galamiti i prostačiti. Ja sam prvo mislila da nešto nije u redu s njim”, kaže ova žena.

Mirjana dodaje da im je vikao da su ‘seljačine’ i ‘Balkanci’. Svejedno, žena koja je došla sa sinom pokušala ga je urazumiti.

“Odmah sam ga pitala treba li maknuti auto, a on je svejedno vikao. Iako sam odrasla osoba, izašla sam goloruka iz mora i bilo me strah. Tu su mi bili sin i Mirjana kojoj je amputirana noga i onkološki je bolesnik”, priča potresena gospođa.

Galama je bila samo uvod u još veći incident.

“Kad sam izašla, on je kod svog auta već bio s krampom. Jedino sam uspjela zgrabiti mobitel i upaliti snimanje. Sad je on nama zakrčio put i nismo mogle nazad. Stajao je s tim krampom i ja preko njega nisam mogla. U jednom momentu me hvata za vrat i guši me. Bila sam u tolikom šoku da se sad točno ni ne sjećam što je dalje bilo. Moje dijete me gleda, razumijete li”, uzrujana je gospođa.

Snimka izgleda uznemirujuće. Na njoj se čuje kakofonija glasova, vidi se kako Skoblar u ruci drži kramp. Psuje i vrijeđa. Srećom, odustao je od daljnjeg sukoba.

“Ne znam što mu se dogodilo. U jednom trenutku se vratio natrag sa svojim autom i ušao u svoje dvorište. Mi njemu uopće nismo zapriječili put naprijed. Tamo naprijed nema ničega. Njegova kuća je bila iza nas”, govori gospođa.

Preplašene žene i dijete požurile su prijaviti slučaj policiji.

“Brzo smo izvezle naš auto i otišle. Želim se zahvaliti ninskim policajcima koji su bili vrlo korektni. Nakon toga smo otišli u Zadar gdje smo bile dva sata na policijskom saslušanju. Otišla sam i na hitnu gdje su me pregledali “, kaže ova žena.

Žao mu je

Zadarska policija je potvrdila da su zaprimili prijavu o verbalnom i fizičkom napadu te da je krim istraga u toku. U nalazu sa zadarske hitne utvrđene su ogrebotine i crvenilo na vratu i potkoljenici. Fizičke povrede nisu teške, ali napadnuta žena je iznimno uzrujana.

“Nikad se nisam susretala s takvim nečim. Potreslo me da netko na vas, na javnom dobru, može dignuti ruku. I to na slabijeg od sebe. Na tri žene i dijete. Da sam ne znam što napravila, nije u redu. Ne znam zašto ima toliko bijesa u sebi”, kaže uznemirena gospođa.

Skoblar je preko svoje kćeri Josipe poručio da mu je žao.

“Bila je burna reakcija. Ipak, na početku te slijepe ulice jasno je naznačeno da nije dopušteno parkiranje i zaustavljanje. Već godinama zovemo policiju zbog ljudi koji parkiraju na putu i na plaži, a ovaj auto je bio parkiran na tuđem terenu. Vjerojatno mu se to godinama nakupljalo. Naravno, to nije izlika za burnu reakciju i on se duboko ispričava zbog toga”, kazala je Skoblarova kćerka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh