Fudbal

Ibrahimović napušta Milan

Kako prenosi italijanska “Gazeta delo sport”, švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović uskoro će napustiti redove Milana i vratiće se u domovinu, gdje će nastupati u stokholmskom Hamarbiju, gdje se već nalazi u vlasničkoj strukturi.

Zlatan Ibrahimović - Nezavisne.com

Prema navodima, Ibrahimović je svoje frustracije situacijom u timu sa stadiona “San Siro” izrazio izvršnom direktoru slavnog kluba Ivanu Gazidisu, kritikujući način na koji vodi klub.

Kako Ibrahimovićev i Gazidisov odnos nije kakav je bio prije nekoliko mjeseci, može se očekivati da će iskusni 38-godišnji napadač napustiti italijansku ekipu, ali će joj prije toga pokušati pomoći da se domogne mjesta koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Kao novi klub za legendarnog napadača najprije figurira Hamarbi, ekipa s kojom je Ibrahimović i trenirao tokom pauze izazvane zbog pandemije virusa korona. Ibrahimović trenutno odsustvuje zbog povrede lista, ali se nada da će se vratiti u tim za prvi meč Milana poslije pauze u Seriji A, a to je susret sa Lećeom, koji se igra 22. juna.

Slavni klub iz Milana je nakon 26. odigranih kola trenutno sedmi na tabeli Serije A, sa tri boda manje od Napolija, koji je na šestom mjestu i drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, pišu “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh