Fudbal

Odlazi li Sead Kolašinac? Arsenal već krenuo u potragu za zamjenom bh. fudbalera

Prema pisanju engleskih medija, postoje tri opcije za poziciju lijevog beka.

Sead Kolašinac - Sport1.oslobodjenje.ba

Trener Arsenala, Mikel Arteta, ovog ljeta će krenuti u potragu za igračima koji bi mogli nadomjestiti eventualno odlazak Seada Kolašinca iz redova Arsenala, jer se u posljednje vrijeme sve češće spominje ta mogućnost a, prema pisanju engleskih medija, postoje tri opcije za poziciju lijevog beka.

Međutim, kako navode engleski mediji, Arteta je ‘naciljap’ tri opcije za poziciju gdje nastupa naš fudbaler. Prvi koji će biti na radaru treneru Arsenala jeste Nicolas Tagliafico fudbaler koji nastupa za Ajax. Topnici sjajnog Argentinca prate već neko vrijeme, jer u njemu vide idealnu zamjenu za našeg reprezentativca.

Tagliafico je imao veoma važnu ulogu u Ajaxu ove sezone te je, prema navodima engleskih medija, spreman na dolazak u Premiership. Novac koji će Arsenal dobiti od eventualne prodaje našeg fudbalera će uložiti u Argentinca.

Slijedi igrač koji je na meti Mikela Artete je Ben Chilwell koji nastupa za Leicester City. No, njegov prelazak u redove Arsenala tamošnji ocjenjuju kao nerealan, jer on ima ugovor sa Lisicama do 2024. godine i teško je očekivati da će ga oni pustiti, osim ako ne pošalju veliku ponudu za njegove usluge.

Treći igrač, o kojem smo već i ranije pisali, a spominje se kao eventualno pojačanje Arsenala, jeste fudbaler PSG-a, Layvin Kurzawa, s kojim već, navodno, Topnici imaju usmeni dogovor.

Međutim, ostaje nam da vidimo u narednom periodu šta će biti sa našim fudbalerom i da li će neko od ove trojice doći u Arsenal i zamijeniti Seada Kolašinca, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh