Fudbal

Ukrajina: Utakmica otkazana jer su igrači bili pozitivni na koronavirus

Ukrajinska Premier liga je ponovo počela u subotu, ali je jedna utakmica otkazana kada je potvrđeno da je određeni broj fudbalera i osoblja bilo pozitivno na novi koronavirus, prenosi Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - Twitter

Iz rukovodstva lige su saopštili da su igrači i osoblje iz posljednjeplasiranog Karpatyja bili pozitivni na COVID-19 uoči nedjeljne utakmice protiv Mariupola.

“Niko od igrača i osoblja koji su pozitivni ne pokazuje simptome COVID-19 i svi se nalaze u izolaciji”, objavili su iz Karpatyja te dodali da će cijeli tim u ponedjeljak proći dodatno testiranje.

Premier ligi Ukrajine prekinuta je 15. marta zbog globalne pandemije koronavirusa, a prvu utakmicu nastavka sezone danas igraju Kolos i Desna.

Do kraja prvenstva ostalo je devet kola. Lidere je Shakhtar sa 59 bodova, čak 13 više od drugoplasirane Zoryje. Takmičenje bi se trebalo završiti 19. jula, a doigravanje za plasman u Ligu Evrope deset dana kasnije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh