Fudbal

Prvi fudbaler koji je preminuo od COVID-19

Bolivijski fudbal je u žalosti poslije smrti igrača drugoligaškog kluba, bivšeg predsjednika i menadžera drugog tima koje su povezane sa COVID-19.

Deibert Frans Roman Guzman - Twitter

Dvadesetpetogodišnji Deibert Frans Roman Guzman, koji je nastupao za drugoligaški Univerzitet Trinidan, izgubio je bitku sa COVID-19,, nakon nekoliko sedmica provedenih u bolnici.

Taj gubitak je još teži jer je od COVID-19 preminuo i njegov otac Belizario Roman, bivši predsjednik kluba, i njegov ujak Luis Carmelo Roman, menadžer Deportivo Perehikea.

Sva trojica su bila iz grada Beni, koji je među onim mjestima koja su pretrpjela najveće posljedice pandemije.

Grad Beni ima 420.000 stanovnika i zabilježeno je više od 1.200 zaraženih i čak 77 umrlih. Prema posljednjim informacijama u Boliviji je zabilježeno nešto manje od 8.500 slučajeva zaraženih i oko 300 preminulih, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh