Fudbal

Prekinuta Prva liga Federacije BiH

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Federacije BiH na danas održanoj sjednici donio je odluku o zaključenju takmičenja u svim ligama pod ingerencijom ovog saveza.

Prva liga FBiH - Oslobodjenje.ba

Naime, kako je potvrđeno je za “Radio Sarajevo“, Izvršni odbor je danas donio i zvaničnu odluku o prekidu takmičenja, sa sedam glasova za prekid takmičenja u svim ligama i tri glasa protiv.

Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva je trenutno prvi na tabeli, ali to još ne znači da će naredne godine Vukovi igrati u BH Telecom Premijer ligi BiH.

“Ko je biti prvak naše lige još uvijek nije odlučeno, jer čekamo odluka Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH da li će biti prohodnosti u ligama. Ukoliko nam iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH pošalju zahtjev da im dostavimo ime novog člana Premijer lige BiH, to će biti Olimpik, ali to ne zavisi od našeg saveza već od N/FS BiH. Naš Izvršni odbor će se sastati tek nakon što N/FS BiH donese odluku o prohodnosti u ligama, odnosno o timovima koji ispadaju iz Premijer lige BiH”, potvrdili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza FBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh