Fudbal

Nelegalno oružje: Supruga Seada Kolašinca zadržana na aerodromu u Londonu

Belle Kolašinac nosila elektrošoker.

Belle Kolašinac - Expresstabloid.ba

Belle Kolašinac, supruga reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada, je zadržana na londonskom aerodromu Biggin Hill nakon što je ustanovljeno da je u Veliku Britaniju unijela nelegalno oružje.

Dvadesetsedmogodišnja Belle je sletila u London iz Njemačke, te je odmah prijavila da u prtljagu ima elektrošoker. Granična policija je saslušala i obavijestila je da je elektrošoker nelegalno oružje u Velikoj Britaniji, te da joj ga moraju oduzeti.

Belle je izjavila kako je kupila elektrošoker u Njemačkoj s obzirom da se boji za svoju sigurnost nakon što je prošle godine njen muž napadnut, te da nije znala da li je legalno posjedovati ga u Velikoj Britaniji.

Kako je istakla, elektrošoker je bio u originalnom pakovanju, te da je neposredno prije polijetanja poslala upit graničnoj policiji da li ga može unijeti u državu, no odgovor je stigao kad je već bila na putu za London. Odmah po dolasku je na carini prijavila šta unosi u državu, te je odmah policija obavila informativni razgovor s njom.

Zbog toga joj je policija samo konfiskovala elektrošoker, a mogla je dobiti čak zatvorsku kaznu u dužini od pola godine, prenosi “Express tabloid“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh