Fudbal

Bešić: “Ovo je prvi Ramazan u kojem nisam propustio niti jedan dan posta, djecu podučavam vjeri”

Engleski “BBC” odradio je intervju sa trojicom popularnih sportista, Muhamedom Bešićem, bokserom Sonnyjem Billom Williamsom i kriket igračem Adilom Rashidom, a tema je bila post u mjesecu ramazanu.

Muhamed Bešić - Twitter

Bešić, koji je trenutno član Sheffielda na posudbi iz Evertona, kaže kako je neobično Ramazan dočekati za vrijeme pandemije korona virusa.

“Prije dva mjeseca dobili smo bebu i sretan sam što mogu provoditi vrijeme sa porodicom. Ipak, nedostaju mi meždžidi i teravije i nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu. Podučavam djecu o Islamu jer su još uvijek veoma mladi i pokušavam se povezati san jima. Sada cijenim posao koji imami rade. To je veoma težak posao jer je teško pronaći prave riječi za objasniti nešto. Ipak, učim i ja”, rekao je bh. fudbaler, piše “SCsport“.

Bh. fudbaler se osvrnuo i na ishranu u posljednje vrijeme, te poručio da se prebacio na vegeterijansku dijetu.

“Imao sam mnogo povreda u posljednje vrijeme pa sam se prebacio na vegeterijansku dijetu. Jedem manje mesa, a više ribe. Pokušavam jesti što je bolje moguće”.

“Cijenim više stvari i osjetim da sam bliže Allahu. Imao sam problema u vjeri dugo tokom karijere. Uradio sam tetovaže i osjećam se jednako kao Sonny Williams. Ovo je prvi Ramazan u kojem nisam propustio niti jedan dan posta i osjećam se zaista blagoslovljeno”, kaže Bešić koji je dodao da nikada u Engleskoj nije imao nikakav problem zbog toga što je musliman.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh