Fudbal

Šest pozitivnih na koronavirus u Premier ligi, Englezi razmatraju odgodu takmičenja

Engleski fudbalski klubovi danas su započeli s beskontaktnim treninzima, što je dio plana da se Premier liga nastavi 12. juna.

Premier League - Twitter

Međutim, testiranja igrača i članova klubova na koronavirus u protekla dava dana donijela su šest pozitivnih rezultata.

Svih šest pozitivnih testova stiglo je iz tri kluba, ali nisu objavljena ni imena dotičnih klubova, kao ni zaraženih pojedinaca. Njih šestoro ide u samoizolaciju na sedam dana, piše “Index“.

Širom premierligaških klubova obavljeno je ukupno 748 testova, a dobra je vijest da su čak 742 bila negativna.

Ipak, i ovih šest pozitivnih bio je dovoljan okidač da Englezi počnu preispitivati odluku o nastavku sezone 12. juna, piše BBC.

“Premier liga omogućuje sakupljene informacije u svrhu integriteta i transparentnosti takmičenja. Neće se objavljivati detalji o klubovima ili pojedincima, rezultati testova bit će na ovaj način predočeni nakon svakog kruga testiranja”, stoji u saopštenju.

Zasad klubovi treniraju u grupama od najviše petero ljudi uz poštivanje pravila socijalnog distanciranja i maksimalno trajanje od 75 minuta za svakog igrača.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh