Fudbal

FSRS osudio napad na Petrovića: “Takvim anticivilizacijskim stvarima nije mjesto u fudbalu”

Nakon napada na trenera Fudbalskog kluba Radnik Bijeljina, Slavka Petrovića, oglasio se i Fudbalski savez RS.

Slavko Petrović - RAS Srbija

Iz FSRS poručili su da će učiniti sve kako bi se sličnim događajima konačno stalo u kraj. Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti.

Fudbalski savez RS osuđuje fizički napad i ugrožavanje života treneru Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine Slavka Petrovića.

Ono što se dogodilo na Gradskom stadionu u Bijeljini sramota je za fudbal i moramo stati na put takvim ružnim, divljačkim i anticivilizacijskim stvarima u fudbalu RS i BiH. Sportske arene uvijek su bile i trebale bi biti poprište viteške bitke u kojoj su i pobjednici i gubitnici, i nikako mjesta na kojima će neko izraziti osobne frustracije na način da ugrozi sigurnost i bezbjednost bilo koga, uključujući i ljude koji imaju uloge odgajatelja i pedagoga, što treneri sigurno jesu.

S nadom da će napadač na trenera Slavka Petrovića biti sankcioniran u skladu sa zakonima RS, nadamo se i čvrsto vjerujemo da se takve i slične stvari neće ponoviti i dogoditi na nogometnim stadionima.

Fudbalski savez ReS daje punu podršku treneru Slavku Petroviću i želi mu brzi oporavak nakon incidenta koji se dogodio u subotu navečer“, saopšteno je iz FSRS, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh