Fudbal

FK Sarajevo počinje trenirati, u ponedjeljak testiranja na koronavirus

Nakon dva mjeseca zabrane treniranja, Federalni štab civilne zaštite na jučer održanoj sjednici donio je odluku koja omogućava trenažni proces u konkurenciji seniora, a iz FK Sarajevo najavili su povratak treninzima.

FK Sarajevo-Radiosarajevo.ba

“Po planu medicinskog tima FK Sarajevo kreiranog na osnovu jasnih instrukcija Zavoda za javno zdravstvo FBiH prvo će se obaviti testiranje na koronavirus. Testirani će biti igrači, stručni štab, medicinski tim i svi drugi uposlenici koji su izravnom kontaktu sa igračima”, saopćeno je iz Bordo tima.

Iz Sarajeva kažu kako će testiranje biti obavljeno u ponedjeljak 18. maja po najsavremenijim metodama. Trenažni proces će započeti odmah po završetku testiranja.

“Medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. U proteklom periodu ispoštovane su sve instrukcije nadležnih organa u cilju zaštite igrača i drugih uposlenika Kluba, a tako će biti i u narednom periodu. U momentu, svi igrači i uposlenici Kluba se osjećaju dobro, te nema sumnje na prisustvo koronavirusa”, saopćili su iz FK Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh