Fudbal

Ibra provozao Ferrari ulicama, ali sad ga čeka kazna

Švedska agencija za transport utvrdila kako vozilo nije registrovano od marta

Zlatan Ibrahimović- Twiiter

Zlatan Ibrahimović zaslijepio je fanove obilazeći ulice Štokholma u Ferariju Monc SP 2, kojih ima samo 500 na svijetu. Zlatan je auto kupio sebi kao poklon za rođendan – ali mogao bi se suočiti sa problemima, jer je švedska agencija za transport utvrdila kako vozilo nije registrovano od marta.

Najbolji strijelac Švedske dao je fanovima posljednji pogled na njegov ukus luksuza kada je posljednju vožnju ulicama grada u Ferrari Monza SP2, koji se prodaje samo vjernim kupcima, dostigao više od 100 km na sat za manje od tri sekunde, a maksimalna brzina veća od 300 kilometara na sat, prenosi “Avaz“.

Registracija ne važi od 30. marta. Automobil se ne vozi ako je neregistrovan – rekao je Mikael Anderson iz Švedske agencije za saobraćaj.

Ipak, Ibrahimović, koji se sada vratio u Italiju na 14 dana u karantin uoči očekivanog povratka na trening sa Milanom u Seriji A 18. maja, sada bi mogao da se suoči sa novčanom kaznom uprkos impresivnim ljubiteljima automobila u domovini u kojoj je proveo više od sedam sedmica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh