Fudbal

Arsene Wenger: “Fudbal će se nastaviti bez Messija i Ronalda, ali će se igra promijeniti kada se povuku”

Bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger govorio je o promjenama koje očekuje u budućnosti u fudbalu s obzirom da sve dvije najveće zvijezde bliže penziji.

No image - Haber.ba

Cristiano Ronaldo, koji je trenutno igrač Juventusa, napunio je 35 godina u februaru, dok će Lionel Messi, koji je cijelu karijeru proveo u Barceloni, u junu napuniti 33.

Njih dvojica dominiraju svjetskim fudbalom, a samim tim i u izborima za najbolje igrače već duže od deset godina. Rivalitet Ronalda i Messija smatra se jednim od najvećih u historiji fudbala.

Nikada nismo vidjeli igrače poput Messija ili Ronalda. Oni su igrači koji mogu stvoriti nešto iz ničega, ali bliže se kraju karijere. Fudbal će se nastaviti bez njih, ali će se igra promijeniti kada se povuku. Međutim, imamo novu generaciju igrača koja dolazi, a među dvojicom nasljednika su Neymar i Kylian Mbappe“, rekao je iskusni francuski stručnjak, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh