Fudbal

Španija: Fudbalske ekipe će moći izvršiti čak pet zamjena

Španski fudbalski savez (RFEF) i La Liga će privremeno uvesti mogućnost pete zamjene na fudbalskim utakmicama, ako će takva modifikacija biti potvrđena, saopštili su iz RFEF-a u četvrtak.

Atletico Madrid - Twitter

Očekuje se da će tijelo za promjenu fudbalskih pravila (IFAB) dopustiti ovu modifikaciju kako bi se igračima olakšao proces povratka na terene nakon stanke koju je izazvalo širenje zaraze korona virusom.

Španska fudbalska liga bi se prema sadašnjem planu mogla nastaviti sredinom juna, a primjena pravila pete zamjene bila bi dopuštena u tri različita trenutka tokom utakmice, što proizlazi iz već prije prihvaćenih promjena u pravilina fudbalske igre, prenosi “Hina”.

Predsjednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubilales tu je ideju iznio Međunarodnom fudbalskom savezu (FIFA), a oni su to proslijedili tijelu koje mora odobriti takvu promjenu.

Bude li peta zamjena igrača dopuštena, mogla bi biti primjenjena i od 16. maja na terenima njemačke Bundeslige.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh