Fudbal

“Džeko me podsjeća na Marca van Bastena”

Legendarni trener Fabio Capello je dao zanimljiv intervju za italijanski Sky Sports, a u njemu je spominjao i kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rome – Edina Džeku.

Fabio Capello - SCsport.ba

Kontekst u kojem je Dijamant bio pomenut je, naravno, pozitivan, a proslavljeni trener je Džeku u poredio sa jednim od najboljih napadača ikada. Sa Marcom van Bastenom.

“Ranije me Zlatan Ibrahimović podsjećao na Marca van Bastena. Sada je to Džeko. Van Basten je malo tehnički bolji od Džeke, ali Džeko je veoma sličan njemu”, rekao je Capello.

Capello je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća bio trener Van Bastenu u Milanu kada je nizozemski napadač bio najbolji na svijetu, te stoga ovo poređenje je itekako veliko priznanje za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše “SCsport“.

Romu je Capello vodio od 1999. do 2004. godine, nakon čega je preuzeo Juve. Potom je vodio Real, Englesku, Rusiju i Jiangsu Suning.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh