Fudbal

Asmir Begović: “Zlatan je skroz drugačiji kada se vrata zatvore”

Asmir Begović je u razgovoru za Sky Sport govorio o atmosferi u Milanu i povratku na trening Rossonera.

Asmir Begović - Sport1.ba

Begović se u Milanu nalazi na šestomjesečnoj pozajmici ali se odlično uklopio u ekipu.

Ovdje postoji velika strast da se grad i država pokrenu opet. Ne bih ništa osim toga puno komentarisao, jer nisam bio ovdje ranije. Svi smo odgovorni, i ako želimo da igramo fudbal, trebamo to da uradimo na pravilan način, rekao je Begović.

Bh. golman je istakao da mu je nedostajao fudbal, ali i da će medicinski pregledi pokazati u kakvom su stanju fudbaleri.

Nedostajao mi je fudbal. Volim ovu igru. Mi ćemo imati nekoliko testiranja u nekoliko narednih dana i onda se nadam počinjemo sa treninzima bilo da je u malim grupama ili individualno. Vjerujem klubu i nadležnima i vjerujem da nas fudbalere niko neće htjeti izložiti bespotrebnom riziku, rekao je Begović.

Dotakao se i napadača bh. porijekla Zlatana Ibrahimovića, koji je ove zime zajedno sa Asmirom stigao na San Siro, kao sapsitelj Rssonera.

Svaki dan me pitaju o njemu. Svaki dan, nasmijao se Begović i dodao:

Izgradili smo lijepo prijateljstvo. Mi smo par malo starijih fudbalera u klubu i možemo da razumijemo jedan drugog kada je riječ o porodicama, djeci i ostalim stvarima. Kao osoba, on je sjajan lik i osoba koja je još bolja jer drži do sebe na najvećim standardima i drži da njegovi saigrači prate taj standard. Dosta je drugačiji u javnosti nego iza zatvorenih vrata, rekao je Begović, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh