Fudbal

Hertha suspendirala Salomona Kaloua zbog nepoštivanja mjera prevencije tokom pandemije

S druge strane, Kalou se izvinio saigračima što ih je doveo u nezavidan položaj svojim ponašanjem

Rukovodstvo bundesligaške ekipe Herthe iz Berlina suspendiralo je iskusnog fudbalera Salomona Kaloua zbog nepoštivanja preventivnih epidemioloških mjera tokom treninga u jeku pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaler iz Obale Slonovače Kalou je na društvenim mrežama objavio video snimke na kojima se vidi kako se rukuje sa saigračima u svlačionici, a čelnici Herthe su kazali da je snimak dokaz da se 34-godišnji fudbaler nije pridržavano preventivnih higijenskih mjera i obavezne fizičke distance među igračima.

“Kalou je tako prekršeio pravila i klub je donio odluku da ga udalji s budućih treninga i utakmica“, navodi se iz kluba iz Berlina.

Fudbaleri Herthe, kao i drugih njemačkih klubova, počeli su trenirati nakon pauze zbog pandemije COVID-19, ali treninzi se obavljaju isključivo u grupama od po četiri igrača i uz stroge higijenske mjere.

Kalou je u snimku kritikovao rukovodstvo kluba zbog prekomjernog smanjenja njegove plaće, a iz kluba su saopćili da je greška u računanju postotka plaće ispravljena.

S druge strane, Kalou se izvinio saigračima što ih je doveo u nezavidan položaj svojim ponašanjem i objavljivanjem snimka na društvenim mrežama.

“Bio sam uzbuđen nakon što sam dobio negativan nalaz testa na koronavirus i nisam dobro promislio o svojim postupcima“, poručio je Kalou.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh