Fudbal

Arsene Wenger: “Čak i Messi zna da će, dok ne uspije osvojiti SP, živjeti u sjenci Maradone”

Čuveni trener Arsene Wenger uporedio je dvojicu najboljih argentinskih, i prema mnogima, najboljih igrača u historiji fudbala – Diega Armanda Maradonu i Lionela Messija.

No image - Haber.ba

Sjajni Francuz je bez dileme i za njega je Mali zeleni bez premca.

“Maradona je imao nešto čarobno. Bio je stvaralac, genije sa svojim svijetom koji bi uspostavio na terenu. Svi bismo željeli biti Maradona, zaboravljajući na sve gluposti koje je radio u životu, jer on je takav kakav jeste – jedinstven”!

“Imao sam čast da treniram Maradonu kada je već imao 50 godina. Nije mu bilo dobro, gotovo da nije mogao hodati, ali magično se igrao s loptom. Maradona je tada igrao s Baggiom i Del Pierom u ekipi, ali je češće imao loptu od njih”.

“Maradona je, vjerovatno, jedini koji je mogao reći ‘Božija ruka’, a ljudi su mu to oprostili. Svakog drugog bi ‘rastrgli’, a da sam u pravu sjetite se gola rukom Henryja protiv Irske”.

“Argentina i danas ima najboljeg igrača svijeta, sjajne generacije fudbalera sa njim nisu uspjele da osvoje trofej svjetskog prvaka. Čini se da čak i Lionel Messi zna da će, dok ne uspije, živjeti u sjenci Maradone”.

“Mesi je i u ponašanju potpuno suprotan Maradoni koji je bio druželjubiviji. Leo je smiren, zatvoren je i malo govori. Ali to su dva genija, Messi je uradio više na klupskom nivou, ali da bi dostigao Maradonu morao je osvojiti Mundijal”.

“Bio je jako blizu, tri poraza u finalu Copa Amerike, poraz u finalu Svjetskog prvenstva. Messi bi mogao reći – Pa, ovo je moja sudbina.”

“Ja ne mislim da će ikada tako nešto Messi reći, jer je u krvi šampiona da nađe načina da prkosi sudbini i ne odustane kada bi svako drugi”, zaključio je Wenger, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh