Fudbal

Sloboda izmirila sve dugove: Tuzlaci regulisali potraživanja još pet bivših članova

Predsjednik Slobode Elmir Šaćirbegović je naglasio da je klub sa Tušnja sve preostale dugove isplatio..

FK Sloboda Tuzla - SCsport.ba

Rok za podnošenje dokumentacije za postupak licenciranja premijerligaša (finansijski kriterij) ističe danas, a predsjednik Slobode Elmir Šaćirbegović je naglasio da je klub sa Tušnja sve preostale dugove isplatio.

Trener Radnika Slavko Petrović je prije nekoliko dana nakon sudskog postupka naplatio 16.000 KM, a osim aktuelnog stratega bijeljinskog kluba, još pet osoba je potraživalo od Slobode zarađeni novac u vrijednosti dodatnih 36 hiljada KM.

To su bivši prvotimci Ivan Kostić i Ivan Fatić (neisplaćeni sudski troškovi po 3-4 hiljade KM), Muamer Adžem (neisplaćeni bonusi između 5 i 6 hiljada KM), bivši predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović (postupak za neisplaćene zatezne kamate – 18 hiljada KM) i Semir Salihović (naknada za posao 1-2 hiljade KM), prenosi “Mondo“.

Šećerbegović je potvrdio da su i ova potraživanja regulisana, pa tuzlanski klub ne bi trebao imati problema oko dobivanja licence za narednu sezonu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh