Fudbal

“Htio sam sebi kožu da oderem” – Potresna ispovijest fudbalera (28) koji je preležao koronu

Nekadašnji mladi reprezentativac Švedske, koji danas igra u trećeligašu Odevoldu, Kamal Mustafa uspješno se oporavlja od virusa korona, ali prvi dani pošto je zaražen nisu bili ni malo laki za njega.

Koronavirus - Tanjug/AP

Kamal (28) je i dalje na bolničkom liječenju. Prvi simptomi javili su se prije nekoliko sedmica, kada je počelo da ga boli grlo, uz gubitak ukusa i visoku temepraturu. Hitnu pomoć je pozvao 3. aprila, kada je temperatura dostigla 41°C.

Sjećam se da su bez prestanka pričali sa mnom preko telefona dok nije stigla pomoć. Ne znam o čemu smo pričali. Sljedeće čega se sjećam su ljudi u zaštitnim odijelima kako stoje iznad mene i da su mi dali masku – rekao je švedski fudbaler.

Prve dane u bolnici opisao je kao pakao.

Htio sam da skinem kožu sa sebe, toliko sam gorio. Nikad u životu nisam primio toliko injekcija, svakih sat vremena su me pregledali. Obično se ne bojim ničega, ali ulazak u bolnicu i pogled na sve te bolesne ljude, ljekare, medicinske sestre, anesteziologe… To je najstrašnija stvar koju sam u životu doživio – rekao je Mustafa i požalio se da ga muči nesanica.

Nisam spavao tri dana. Dobijao sam tablete za spavanje, ali nisu djelovale. Čim bih zatvorio oči, prestao bih da dišem. Nisam znao mogu li da dišem na usta ili na nos. Onda kašalj koji vas stalno budi – naglasio je Kamal Mustafa, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh