Fudbal

Austrija: Od 1. maja klubovi mogu početi s treninzima

Vlada Austrije najavila je da će od 1. maja dozvoliti da se nastave sportske aktivnosti u zemlji. To znači da će 12 klubova Bundeslige moći da počne s treninzima, istina u grupama ne većim od šest igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbal - Barinfo.me

Ovakav razvoj događaja povećava izglede da će se Bundesliga Austrije nastaviti ove sezone, naravno, bez prisustva publike. Trenutno je na snazi suspenzija takmičenja do 1. maja.

Da bi ponovo krenulo takmičenje klubovi će se morati pridržavati svih sigurnosnih propisa i garantovati zdravlje svojih igrača tako što će redovno obavljati testove na koronavirus.

U Austriji je od početka globalne pandemije novog koronavirusa zabilježeno 14.370 slučajeva zaraze, dok je 393 ljudi preminulo od posljedica oboljenja COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh