Fudbal

Fudbaleri Arsenala odbili smanjenje plate

Finansijski udar na fudbalske klubove zbog pandemije korona virusa natjerao ih je da ovih dana ubjeđuju igrače na smanjenje plata, a u neočekivanim problemima se našao Arsenal.

Fudbalska utakmica - Sport.ba

Naime, ideja je bila da u narednih godinu dana svi igrači Arsenala dobijaju platu manju za 12,5 posto, a to je, za sada, odbijeno i čeka se novi prijedlog, piše The Times.

Dvije strane pregovaraju već neko vrijeme o ovoj temi, a Topnicima je izuzetno važno da sačuvaju novac na platama usljed neminovnog gubitka novca zbog neigranja utakmica, prenosi “Tanjug”.

Slavni klub je jedan od onih koji su najžešće pogođeni stopiranjem fudbala, ali model štednje koji su zamislili očigledno neće proći tako lako pa će morati da izađu s novim pred fudbalere.

Mogli bi navodno i ubaciti “klauzulu” da plate budu isplaćene 100 posto, ali samo ako fudbaleri izbore Ligu prvaka, pišu pojedini britanski mediji.

Inače, predloženo umanjenje donijelo bi im uštedu od oko 25 miliona funti u budžetu, ali evidentno će pokriti manje od toga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh