Fudbal

Lijepe vijesti: Siniša Mihajlović pobijedio leukemiju!

Siniša Mihajlović (51), trener Bologne i bivši srbijanski fudbalski reprezentativac, lani je otkrio javnosti kako boluje od akutne leukemije.

Siniša Mihajlović - Informer.rs

Borba protiv teške bolesti trajala je godinu dana, a bivši saigrač u Interu Julio Ricardo Cruz tvrdi kako je Siniša pobijedio leukemiju, prenosi “Kurir“.

“Siniša nije čovjek, on je zvijer”, izjavio je Julio Ricardo Cruz.

Njih dvojica bili su dvije godine saigrači u milanskom klubu, a onda je još godinu dana Mihajlović, kao asistent Roberta Mancinija, bio trener Argentincu.

“Nazvao sam ga prije nekoliko sedmica. Hvala Bogu, leukemija je kao ostala iza njega. Naše su porodice vrlo bliske, pa se naše supruge često čuju telefonom”, rekao je Julio Ricardo Cruz za “Corriere della Sera”.

Iako još nema službene potvrde, Cruzove riječi bude nadu da je Siniša Mihajlović pobijedio opaku bolest.

Lani je na jednoj konferenciji za medije otkrio i kako mu je otac preminuo od raka.

“Moj je otac umro od raka, pa se uvijek redovno testiram. Da nismo izvršili ove testove, ne bih vidio nikakve simptome godinu dana”, kazao je Mihajlović.

Srbijanski trener trenutačno je u Rimu, gdje je došao iz Bologne. Doktori su mu savjetovali da se u vrijeme pandemije koronavirusa skloni iz Bologne.

Mihajlović je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio i Italiju, najprije Romu, a najzapaženije igrače dane je ostvario u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere je nosio dres Intera.

Također, bio je član i generacije koja je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila naslov prvaka za Jugoslaviju.

U trenerskoj karijeri je od 2008. godine do danas vodio niz italijanskih klubova, a kao selektor je vodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh