Fudbal

Nakon Haalanda u Real “stiže” i Mbappe!?

Glavni cilj Reala narednog ljeta biće da norveški fudbaler Borusije iz Dortmunda Erling Haaland, a odmah potom i napadač Paris Saint Germaina Kylian Mbappé.

Kylian Mbappe - Twitter

Kako piše madridski dnevnik “Marca” blizak velikanu sa “Santiago Bernabea”, Real će se predstojećeg ljeta fokusirati na dovođenje Norvežanina.

Transfer Haalanda iz Borusije, samo pola godine nakon što je stigao u Dortmund iz Salzburga, mogao bi da košta “kraljevski” klub oko 75.000.000 eura, piše “Kurir“.

Norvežanin je prioritet za Real jer Karim Benzema nema pouzdanog partnera u napadu. Uprkos izuzetnoj podršci trenera Zinedinea Zidanea, Luka Jović nije opravdao očekivanja.

A kada završe posao sa Haalandom, u Madridu će se okrenuti Mbappeu, koji će biti meta na ljeto 2021.

Do tada će se Haaland već prilagoditi novoj sredini, pa će biti spreman da u potpunosti naslijedi tada već 32-godišnjeg Benzemu.

Međutim, pitanje je da li će Parižani biti spremni da se tako lahko odreknu fudbalera koji će za nekoliko godina bez sumnje biti najbolji igrač svijeta. Posebno zbog toga što se često spekuliše o povratku Neymara u Barcelonu, teško da će se PSG odreći obe svoje zvijezde u tako kratkom periodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh