Fudbal

Husref Musemić o najdražoj utakmici na klupi Sarajeva: “Na poluvremenu je otišao veliki broj navijača”

Bivši trener Sarajeva Husref Musemić, večeras je bio gost popularnog sportskog komentatora Sabahudina Bahe Topalbećirevića.

Husref Musemić - SCsport.ba

Njih dvojica su razgovarala putem live prijenosa na Facebooku, a Musemić je odgovorio na nekoliko zanimljivih pitanja. Jedno od zanimljivijih bilo je pitanje o najdražoj utakmici na klupi bordo kluba.

Za Musemića je to meč protiv Sigme Olomouc u Kupu UEFA.

Pa… Ne znam. Bilo ih je dosta, ali bih možda odabrao utakmicu protiv Sigme Olomouc. Kup UEFA, po kiši… 2:1 je bilo u Olomoucu i Sarajevo je ovdje u 6. minuti gubilo 0:1. Na poluvremenu je dosta navijača napustilo Koševo, mislili su da Sarajevo ispada i nema šanse da nešto napravi. Desilo se čudo, okrenuli smo na 2:1, igrali smo produžetke, pa penale i Sarajevo je prošlo dalje. Ta je meni utakmica nekako ostala u najboljem sjećanju, iako ima dosta lijepih utakmica i rezultata“, prisjetio se Musemić.

Govorio je Musemić i o ponajboljem napadaču Sarajeva u poslijeratnom periodu.

Ja od Obuće imam tri bajpasa“, našalio se Musemić.

Postigao je jako puno golova i jako puno bitnih golova, što je simptomatično. Jako, jako puno je postigao odlučujućih golova i u Evropi i u našoj ligi. Postigao je više od 100 golova za Sarajevo, ali dosta mi je živaca izvukao“, dodao je legendarni fudbaler i trener.

Dotakao se i VAR tehnologije.

Nisam ni sam načisto. Ekipa se raduje, a onda za minut padne adrenalin kada se gol poništi. Svi imaju pravo da pogriješe i gubi se smisao da sudija ima pravo na grešku“, smatra Musemić.

Kompletan live Topalbećirevića i Musemića…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh