Fudbal

Fudbalske utakmice bez kornera i slobodnih udaraca!?

Šta će ostati od fudbala kada se nastavi sa igrom nakon pauze zbog pandemije korona virusa? Izgleda ništa.

Pogodak Senijada Ibričića iz kornera - Screenshot/Instagram

U Argentini traže model po kome bi završili prvenstvo. Prvi scenario je uobičajen: katanac na stadione, igrajte bez publike i privedite ovo kraju.

Drugi je nešto bizarniji, da ne kažemo najveća glupost u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu. Kako uskratiti zemlji koja živi za fudbal, upravo to – fudbal.

Pokušali su Argentinci da riješe problem time što će se igrati, pazite sad, bez kornera i slobonih udaraca kako bi se izbjegle gužve u kaznenim prostorima prilikom ubacivanja lopte?!

Tako bi spriječili širenje virusa među igračima, koji vjerovatno u toku igre ne bi dolazili u kontakt i jake fizičke okršaje?! Čak je i voditeljka ostala zatečena:

“Kako misle da to izvedu?”, zapitala se ona, što se vidi u video snimku, prenosi “Blic“.

Zaista, neki ljudi se prave prevelikim fudbalskim stručnjacima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh