Fudbal

Juventus i Inter pozvali igrače da se vrate u Italiju, treninzi krajem aprila

Fudbalski klubovi Juventus i Inter su pozvali igrače, kojima su dozvolili da tokom pandemije novog koronavirusa odu u inostranstvo, da se vrate u Italiju kako bi bili spremni za eventualni nastavak trenažnog procesa.

Igrači Juventusa - SCsport.ba

Inter je već uputio poziv fudbalerima da se vrate do 13. aprila, kako bi nakon obavezne samoizolacije od 14 dana, krajem mjeseca bili spremni za početak treninga. Italijanski mediji navode da su se Christian Eriksen i Ashley Young već vratili u Milan, dok se očekuje da to uskoro učine i ostali prvotimci Intera, prenosi “Anadolija”.

U Juventusu je situacija dosta drugačija, jer je klub imao trojicu igrača koji su oboljeli od COVID-19. Riječ je o Paulu Dybali, Blaiseu Matuidiju i Danieleu Ruganiju, koji su i dalje u karantinu nakon što su bili pozitivni na koronavirus. Stoga se ne zna kada će biti spremni za nastavak trenažnog procesa. Među mnogobrojnim zvijezdama koje su napustile Torino su i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, zatim Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Douglas Costa… Svi oni bi trebali biti u Torinu nakon Uskrsa, koji je 12. aprila. Tako bi i “stara dama” trebala krenuti s pripremama za eventualni nastavak sezone krajem aprila, ali vjerovatno ne u kompletnom sastavu.

Takmičenje u Serie A prekinuto je 9. marta zbog širenja koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola Juventus je lider sa 63 boda, jednim više od prvog pratioca Lazija. Inter zauzima treću poziciju s 54 boda i utakmicom manje.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa s više od 135.000 zaraženih i 17.127 preminulih ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh