Fudbal

“Edin ne zna kuhati. A mrzim kad mu pričam, a ne sluša me”

Porodica Džeko već pet godina živi u Rimu i apsolutno uživa. Bh. fudbalski napadač je 2015. došao na posudbu iz Manchester Cityja, u međuvremenu je Roma otkupila njegov ugovor i stekao je status božanstva na kultnom Olimpicu i dobio kapitensku traku.

Edin i Amra Džeko - Instagram

Stekao je status ikone svojim igrama i izdanjima kojima je prije dvije sezone klub odveo do polufinala Lige prvaka, a ona uzvratna utakmica protiv Barcelone se i danas spominje.

Džeko ima 34 godine, pitanje je koliko će još moći igrati na ovom nivou, a ugovor s vučicom ga veže do 2022. godine, piše “24 sata“.

Kao i ostali igrači širom Evrope, napadač se već neko vrijeme nalazi u izolaciji sa svojom porodicom, a njegova supruga Amra je za Roma TV opisala kako provodi dane sa svojim dragim i djecom.

“Mrzim kada mu nešto govorim i on me ne sluša jer je zauzet telefonom. Ali to se nekad dogodi i meni. Kada mu trebam reći nešto važno i da me treba saslušati kažem mu da ostavi telefon”, rekla je ona.

Manekenka i fudbaler su u martu proslavili četiri godine braka, a imaju sina i kćer. Iako sada uživa u utakmicama gledajući svog supruga, fudbal uopšte nije niti voljela dok ga nije upoznala.

A ko je glavni kuhar u kući?

“Sve radimo zajedno. On je obično umoran i treba odmarati, tražim malo stvari od njega, ali je veoma prisutan. Sve radimo spontano. Edin ne zna kuhati, ali je odličan asistent”, zaključila je ona.

Iako je u 34. godini života, Džeko igra maestralno ove sezone. Zabio je 12 golova i dodao 6 asistencija te drži svoju ekipu u igri za plasman u Ligu prvaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh