Fudbal

Španija: Klubovi ostaju bez milijardu eura!?

Predsjednik La Lige Javier Tebas izjavio je da bi španski fudbalski klubovi mogli da izgube astronomskih milijardu eura zbog pandemije koronavirusa.

LaLiga - Twitter

Tebas je izračunao da bi bio toliki ukupni gubitak bio ukoliko se ne bi nastavio fudbal.

Španija se trenutno nalazi u vanrednom stanju kako bi suzbila širenje virusa Covid 19, fudbal se ne igra skoro mjesec dana, a tamošnja Vlada bi trebalo 26. aprila da vrati sve u normalu.

Klubovi su teško pogođeni finansijski, prije svega zbog gubitka priliva novca od TV prava i sponzora, piše “B92“.

“Šteta je već napravljena za preko 150 miliona eura”, rekao je Tebas španskim medijima, a onda iznenadio basnoslovnom cifrom.

“Ako posmatramo ekonomski uticaj, odnosno novac i u evropskim takmičenjima, prihod koji španski klubovi propuštaju je oko milijardu eura”, rekao je Tebas i dodatno pojasnio tešku situaciju.

“Čak i da se vrati fudbal sa gledaocima to je gubitak oko 150 miliona, a bez njih 300 miliona”, poručio je Tebas, iznjevši plan da prije kraja maja neće biti fudbala u toj zemlji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh