Fudbal

Gianni Infantino: “Fudbal će biti potpuno drugačiji nakon krize”

Fudbal će biti potpuno drugačiji kada utakmice budu nastavljene poslije pandemije koronavirusa, izjavio je danas predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino.

Gianni Infantino - FIFA.com

Fudbal će se vratiti, a kada se to desi proslavit ćemo zajedno izlazak iz noćne more“, rekao je Infantino italijanskoj agenciji ANSA.

On je dodao da postoji lekcija koju svi treba da shvate – da će fudbal poslije virusa biti potpuno drugačiji.

Biće sveobuhvatniji, društveniji i više će pružati podršku, povezan sa pojedinačnim zemljama, a istovremeno globalniji, manje arogantan i otvoreniji“, izjavio je predsjednik FIFA-e.

Infantino je izjavio prošle sedmice listu Gazzetta delo Sport da je pravi trenutak da se napravi korak nazad i reformiše sport čiji je kalendar postao prenatrpan, a resursi sve više koncentrisani u rukama nekolicine elitnih klubova.

On je sugerisao da bi moglo da bude “manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje timova, ali više uravnoteženih“.

Manje utakmica, ali konkurentnijih, da bi se zaštitilo zdravlje igrača“, rekao je Infantino, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh