Fudbal

Kod nas mrtva tijela odnose kamionima, a UEFA razmišlja samo o novcu

Pandemija koronavirusa najteže je zahvatila Italiju, a samim tim i nogometnu Serie A.

Massimo Celino - Twitter

U takvim uslovima, besmisleno je razmišljati o nastavku sezone, tvrdi predsjednik prvoligaša Breše Massimo Celino.

“Ova sezona više nema smisla. Stali smo, nijedna ekipa se neće vratiti u onakvom stanju u kakvom je bila. Stadioni će biti bez publike, a rizikovat ćemo i sa zdravljem naših igrača. Za mene je povratak fudbalu potpuno ludilo”, izjavio je Celino za “La Gazzetta dello Sport”, piše “B92“.

Celino je zaprijetio da će povući svoju ekipu iz svih takmičenja ukoliko se odluka o nastavku sezone prebrzo donese, odnosno, ukoliko Serie A bude morala da bude završena do 30. juna.

“Ako se to desi, oni će me natjerati da kažem igračima da ne izlaze na teren i da izgube svaku utakmicu 0:3 iz poštovanja prema građanima Breše i njihovim voljenim koji više nisu sa nama”, rekao je Celino.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) donijela je odluku o odgađanju svih svojih klupskih i reprezentativnih takmičenja, koja su bila planirana da se održe u junu.

“To se ne može izbjeći. Priča se da sezona mora da se završi 30. juna, kada je istek roka za prezentaciju budžeta i ugovora igrača za sve klubove. Oni su arogantni i neodgovorni, misle samo o ekonomskom interesu i kupovima. Međutim, što se tiče italijanskog prvenstva, UEFA će odlučiti da se ono nastavi jer mora da se završi do juna”, ističe Celino.

“Šta ćemo da radimo, da igramo svakog drugog dana? Ili UEFA ima moć da produži dane i učini ih dugim 72 sata? Ako UEFA želi da uradi nešto sa svojim profitom, neka pošalje boce sa kiseonikom i respitratore u Brešu.

Bit ćemo im zahvalni. Pričam vam o Breši i kažem vam da mi ovdje imamo kamione koji transportuju mrtva tijela. Mi smo centar ove epidemije”, rekao je Celino.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh