Fudbal

Ronaldo prelazi u Manchester United ili PSG za 70 miliona eura!?

Cristiano Ronaldo, prva zvijezda italijanskog Juventusa, mogao bi da pređe u Paris Saint Germain (PSG) ili se vrati u Manchester United.

Cristiano Ronaldo - Telegraph.co.uk

Italijanski mediji prenijeli su da će Juventus “žrtvovati” Portugalca u trenutku finansijske krize zbog pandemije koronavirusa.

Takvi navodi upalili su “alarm” kod mnogih klubova i već su se dva izdvojila kojima ni aktuelni trenutak nije udar na kasu, piše “B92“.

PSG namjerava da dovede Ronalda, posebno u slučaju ako na leto pusti Neymara u Barcelonu, odakle je stigao za rekordnih 222 miliona eura prije dvije i po godine.

Ronaldo bi bio prava zamjena, iako je dosta stariji od Brazilca, ali i u 35. godini u punoj snazi i zna kako se osvaja trofej Lige prvaka, što je svima san u Parizu.

Drugi je United u kome je Ronaldo bio od 2003. do 2009. godine i već nekoliko puta govorio da bi volio da se vrati na Old Traford.

Činjenica da United nije više isti klub kao tada, ali bi Ronaldovim povratkom vratio nadu za stare staze.

Spekuliše se da bi Juventus pristao da pusti Ronalda za 70 miliona eura, prije svega zbog plate od 31 milion koliko ima po sezoni pošto je to veliki teret za “Staru damu” u ovom trenutku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh