Fudbal

UEFA: Nastavak sezone u maju, sve utakmice bez publike!?

Čelnici Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) danas u 12 sati imat će videokonferenciju s generalnim sekretarima svojih 55 nacionalnih asocijacija na kojoj bi trebale biti donijete odluke o nastavku sezone prekinute zbog pandemije korona virusa.

Fudbalska lopta - Nezavisne.com

UEFA će nacionalne asocijacije obavijestiti o aktivnostima dvaju radnih grupa, oformljenih prije dvije sedmice nakon rapidnog širenja korona virusa u pojedinim zemljama Starog kontinenta.

“Na sastanku će biti razmotren razvoj događaja u svim UEFA-inim nacionalnim i klupskim takmičenjima. Govorit će se i o ugovorima s igračima i transferima, na čiju je realizaciju utjecala kriza, odnosno prekid takmičenja”, saopšteno je iz UEFA-e, prenosi “Anadolija”.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, ideja funkcionera UEFA-e je da se sezona u nacionalnim evropskim ligama nastavi u maju, a sve utakmice do kraja sezone, uključujući u UEFA Ligu prvaka i Evropa ligu trebale bi se odigrati bez prisustva publike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh