Fudbal

Prvi klub žrtva koronavirusa: Bivši učesnik Lige prvaka proglasio bankrot

Slovački fudbalski klub MŠK Žilina proglasio je bankrot zbog teške situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19.

MŠK Žilina

Iz kluba su izdali saopštenje u kom su objasnili vrlo nezavidnu finansijsku situaciju i igračima dali slobodu da potraže novu sredinu nakon 30. Aprila, kada se gasi MŠK Žilina, prenosi “Radio Sarajevo“.

Pandemija koronavirusa samo je pogoršala ionako lošu finasijsku situaciju u kojoj se neko vrijeme nalazi sedmostruki prvak Slovačke.

Kada se klupska uprava nije uspjela dogovoriti sa igračima oko smanjenja plaća i prolongiranja isplata uslijedio je bankrot, u trenutku kada se Žilina nalazi na drugom mjestu Prvenstva Slovačke.

Žilina je je zauzimala drugo mesto u slovačkom prvenstvu, sa 10 bodova manje od Slovana iz Bratislave, a u prošlosti su žuto-zeleni dres nosili reprezentativci BiH Nermin Haskić, Admir Vladavić, Velimir Vidić, Semir Kerla…

Najveći uspjeh na međunarodnoj sceni Žilina je ostvarila plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka u sezoni 2010-11, dok su dvije godine ranije bili učesnici grupne faze Kupa UEFA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh