Fudbal

Igrači pristali na drastično rezanje plaća: Messi opet opleo po čelnicima Barcelone

Kapiten Barcelone Lionel Messi najavio je da igrači pristaju na smanjenje plaća koje je predložio klub s Nou Campa u jeku koronakrize.

Lionel Messi - Scsport.ba

Argentinac je najavio da fudbaleri ne samo da prihvataju smanjenje plaće za čak 70 posto, već i predlaže da se pomogne uposlenicima kluba, koji krizu ne bi smjeli osjetiti.

– Puno toga je bilo napisano i rečeno oko ove situacije. Prvo želimo reći da razumijemo situaciju i da smo uvijek bili prvi koji su se odazivali na pomoć klubu. Ponekad smo pomagali i na našu inicijativu – napisao je Messi na Instagramu i zatim kritizirao ponašanje kluba u ovim trenucima. Igrači i uprava kluba već mjesecima nisu u najboljim odnosima, a jedan od većih sukoba je onaj prošlomjesečni između Messija i sportskog direktora Erica Abidala oko otkaza Ernestu Valverdeu,prenosi Faktor.

– Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas pokušali staviti pod lupu i vršili pritisak da učinimo ono za što smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model kako pomoći klubu i radnicima – obrazložio je kapiten Barce.

– Osim što ćemo imati manje plaće za 70 posto tokom krize, dat ćemo novac kako bi zaposlenici kluba imali iste plaće kao ranije dok ova situacija traje – zaključio je Argentinac.

Mediji su nedavno objavili da je Messi za borbu protiv koronavirusa za bolnice u Barceloni i Argentini donirao milion eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh