Fudbal

Zvijezde Juventusa pristale na manje plate kako osoblje kluba ne bi ostalo bez posla

Zbog pandemije koronavirusa fudbalu svijetu je stao, a fudbalksi klubovi se pokušavaju prilagoditi krizi.

Juventus - Avaz.ba

Uprave danima sastanče s igračima kako bi pronašle koliko-toliko dobre modalitete kako bi mogli opstati u trenucima kad je fudbal u drugom planu, piše “SCsport“.

Klubovi, naročito oni najveći, trpe stravično velike gubitke zbog činjenice da se fudbal ne igra. Prihodi od TV prava i ulaznica ne pune klupske blagajne, a šteta se mjeri u milijardama.

Većina klubova je odlučila srezati plaće igračima, klupskom osoblju i hladnom pogonu, a najradikalnije mjere štednje uvela je Barcelona. Katalonci su odlučili da će srezati čak 70 posto primanja u svim svojim sportskim sekcijama, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo, naročito među košarkašima Blaugrane. Neki od njih su navodno zatražili i raskid ugovora.

Italijanski Tuttosport danas piše da su igrači Juventusa bez problema pristali na rezanje svojih prihoda, a tu odluku saopštili su upravi kluba nakon što su zeleno svjetlo dali kapiten Stare dame Giorgio Chiellini i prva zvijezda Stare dame Cristiano Ronaldo.

Ronaldo, koji godišnje zarađuje čak 31 milion eura, odlučio se odreći iznosa od 3,8 miliona eura kako bi klub mogao isplaćivati plaće klupskom osoblju i ne posezati za otkazima.

Inače, Portugalac se već iskazao tokom ove krize. Ronaldo je sa svojim menadžerom Jorgeom Mendesom donirao veliku količinu medicinske opreme bolnicama u Lisabonu i Portu za borbu protiv koronavirusa.

I Ronaldo i Mendes su lisabonskoj bolnici Santa Clara donirali po 10 kreveta opremljenih respiratorima, EKG monitorima, infuzijskim pumpama i injekcijama, dok je bolnica Santo Antonio u Portu zaprimila donaciju od 15 kreveta za intenzivnu njegu, respiratore, EKG monitore i ostalu opremu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh