Fudbal

Trener Arsenala: Mikel Arteta se izliječio od COVID-19

Engleska Premijer liga je stala kada je objavljeno da je menadžer Arsenala zaražen koronavirusom.

Mikel Arteta - SCsport.ba

Od vijesti da Mikel Arteta ima COVID-19 proteklo je tačno dvije sedmice, a sada je Baskijac objavio da se izliječio u samoizolaciji.

“Živimo u svijetu u kojem je sve na društvenim mrežama, sve je u WhatsApp porukama. Ali, koliko je važno dodirnuti nekoga, osjetiti ga, zagrliti? To mi nedostaje sa mnogo ljudi koje volim. Moramo da budemo emotivno otvoreniji. Moramo jedni drugima da kažemo šta osjećamo”, rekao je 38-godišnji Baskijac, prenose crnogorske “Vijesti“.

Arteta je osjetio simptome bolesti dva dana nakon što je objavljeno da je Evangelos Marinakis, vlasnik Olimpijakosa, koji je igrao sa Arsenalom u Evropskoj ligi krajem februara, zaražen.

Sada je rekao da se potpuno oporavio i urgirao ljude da poštuju savjete vlasti da ostanu kod kuća.

“Ovo je virus koji stavlja čitav svijet sa strane i mijenja sve što smo smo stavljali kao prioritete u našim životima. Moramo da prihvatimo tu lekciju. Ne smijemo za dva-tri mjeseca, ako tako brzo prođemo kroz ovo, sve zaboravimo, jer je ovo jako važno”, rekao je Arteta u razgovoru za službenu internet stranicu Arsenala.

Menadžer “tobdžija” je prva dva-tri dana izolacije proveo sam u sobi sa kupatilom, ali mu je i supruga ubrzo zaražena. Kada se razboljela i dadilja, razmišljao je samo o svoje troje djece:

“Veoma sam pozitivna osoba i pokušavam da poslije svega kažem: OK, šta možemo da naučimo iz ovoga? Nisam imao šansu da se budim pored svoje djece i posvetim im svoje vrijeme, da ih slušam. Sada mogu, jer smo u kući i možemo da uživamo u zajedničkom vremenu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh